Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Statele membre UE vor începe vaccinarea împotriva COVID „în aceeași zi”

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 17 decembrie 2020, ora 11:20

Cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene vor începe vaccinarea împotriva COVID-19 „în aceeași zi”, ca semn al unității, posibil chiar cu o zi sau două înainte de Crăciun.

Potrivit medicalxpress.com, declarația din Parlamentul European a Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene, vine ca o presiune în contextul în care Europa trebuie să prindă din urmă Statele Unite și Marea Britanie, care deja au început să vaccineze oamenii cu un produs creat de Pfizer și BioNTech.

ursula Von der Leyen

„Pentru a ajunge la finalul pandemiei, vom avea nevoie ca 70% din populație să fie vaccinată. Aceasta este o sarcină uriașă. Așa că haideți să începem cât mai curând posibil cu vaccinarea oamenilor din toate cele 27 de state, să luăm startul în aceeași zi”, a declarat Ursula von der Leyen.

Totodată, președintele Comisiei Europene a subliniat că vaccinul Pfizer/BioNTech a fost primul dintre cele șase potențiale vaccinuri pentru care UE a asigurat încheierea contractelor.

„În sfârșit, într-o săptămână, primul vaccin va fi autorizat astfel încât vaccinările să poată începe imediat, iar mai multe doze vor urma să sosească anul viitor”, a adăugat Ursula von der Leyen.

Statele membre UE au opțiunea de a începe vaccinarea mai devreme, pe cont propriu, sub regulile impuse de Agenția Europeană pentru Medicamente, dar Comisia Europeană dorește o acțiune coordonată în toate statele, pentru a se asigura că nicio țară nu rămâne în urmă în acest demers.

Etichete: Ursula von der Leyen vaccinare impotriva covid vaccinare covid strategie de vaccinare centre de vaccinare Uniunea Europeană uniunea europeana Comisia Europeană Comisia Europeana

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.