Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

EMA recomandă vaccinul Pfizer împotriva Omicron pentru imunizarea copiilor

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 14 noiembrie 2022, ora 17:35

Pfizer şi partenerul său BioNTech au anunţat că EMA a recomandat autorizarea utilizării vaccinului lor bivalent COVID-19, pentru a fi folosit ca rapel la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Vaccinul adaptat variantelor Omicron este deja autorizat de Comisia Europeană pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani, scrie Reuters.

vaccin copii

Serul actualizat şi bivalent a fost creat de alianţa Pfizer-BioNTech pentru a combate varianta originală a virusului SARS-CoV-2 şi subvariantele de Omicron BA.4 şi BA.5, potrivit Agerpres.

În octombrie 2022, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat de asemenea folosirea ca doză booster, pentru persoanele de peste 12 ani, a unui vaccin bivalent anti-COVID creat de compania Moderna, în cadrul viitoarelor campanii de imunizare desfăşurate în Europa. 

Etichete: virusului SARS-CoV-2 vaccin bivalent anti-COVID variantelor Omicron

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC