Newsflash
Știri

INSP: 1 din 7 cazuri de COVID -19 se înregistrează la personalul medical

de Dorina Novac - mai 5 2020
INSP: 1 din 7 cazuri de COVID -19 se înregistrează la personalul medical

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere dat publicității de Institutul Național de Sănătate (INSP), în săptămâna 27 aprilie-3 mai numărul de cazuri noi de infecții cu coronavirus a fost mai mic decât în săptămânile precedente.

De asemenea, experții INSP menționează că 39,4% din totalul cazurilor de infecţii cu noul coronavirus au fost în Suceava, Bucureşti, Cluj, Bacău, Vrancea.

medici infectati

Același raport precizează că 45% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, Galaţi, Bucureşti, Mureş, Arad. De asemenea, potrivit INSP, 87.7% dintre decesele cauzate de boala COVID-19 au fost la persoane care aveau comorbidități asociate.

raport insp
Sursă: INSP

Conform datelor publicate de INSP, 1 din 7 cazuri a fost înregistrat la personal medical.

ponderea cazurilor

Totodată, sursa citată arată că 75.1% din decese au fost la persoane peste 60 ani și 61.8% din decese au fost la bărbați. Iar 87.7% din cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate, cum ar fi afecțiuni cardiovasculare, diabet, afecțiuni renale, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, obezitate, neoplasm sau altele.

Documentul cu analiza INSP poate fi accesat aici.


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe