Newsflash
ACTUALITATE

Iniţiativă OMS de promovare a conducerii defensive

de Dr. Laura Davidescu - iun. 14 2024
Iniţiativă OMS de promovare a conducerii defensive

Biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în România și Academia Titi Aur și-au unit forţele pentru a promova în ţara noastră condusul defensiv sub tema „Încetinește și rămâi în siguranţă!”.

 România are cea mai mare rată de decese pe drumurile publice din Uniunea Europeană, 86 la mia de locuitori, dublu faţă de media UE, conform Eurostat 2024. Din rapoartele Poliţiei Rutiere, principalele trei cauze ale accidentelor grave sunt viteza inadecvată a șoferilor și indisciplina bicicliștilor și a pietonilor. Pe un loc mai modest se află consumul de alcool și foarte jos în clasament – consumul de droguri.

În cadrul evenimentului care a avut loc la Academia Titi Aur, pe lângă informaţii și recomandări furnizate de „Raportul OMS privind situaţia globală a siguranţei rutiere 2023”, reprezentanţii presei au primit informaţii vitale pentru a rămâne în siguranţă în trafic. De exemplu, reglajul corect al tetierelor pentru a evita fracturile de coloană cervicală în impact, metode practice de ieșire dintr-un vehicul răsturnat sau tehnici de prevenţie pentru a anticipa și a acţiona proactiv în situaţii-limită din trafic, pe unele având ocazia să le exerseze pe simulatoare.

„Decesele și leziunile cauzate de accidentele rutiere rămân o provocare majoră pentru sănătate și dezvoltare atât la nivel mondial, cât și în România. Începând cu 2019, accidentele rutiere sunt principala cauză de deces la copiii și tinerii cu vârsta cuprinsă între 5 și 29 de ani și reprezintă a douăsprezecea cauză de deces atunci când sunt luate în considerare persoane de toate vârstele. Siguranţa rutieră este esenţială pentru a construi un mediu sănătos, incluziv, durabil și sigur pentru toată lumea, așa că trebuie să promovăm modurile în care putem contribui la aceasta”, a declarat dr. Caroline Clarinval, reprezentanta OMS în România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe