Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Opțiuni terapeutice novatoare pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare

Viața Medicală
L. Budin marţi, 22 februarie 2022, ora 16:41

Din septembrie 2021, pacienții români cu risc cardiovascular au la dispoziție opțiuni de tratament de ultimă generație pentru scăderea LDL-colesterolului.

Pacienții cu risc cardiovascular  - dislipidemii, ateroscleroză, risc de infarct miocardic -  au la dispoziție, din luna septembrie anul trecut, pe lângă tratamentul standard, opțiuni de tratament de ultimă generație care pot oferi scăderea suplimentară a LDL-colesterolului, se arată într-un comunicat Amgen România.

Opțiunile terapeutice sunt disponibile în baza unor contracte de tip cost-volum semnate de statul român, peste 70.000 de pacienți cu afecțiuni cardiovasculare putând beneficia de tratament.

România, conform datelor din 2019, ocupă printre primele locuri în Europa ca mortalitate a populaţiei din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 781 decese la 100.000 de locuitori, faţă de media europeană de 467 la 100.000 de locuitori, se arată în comunicat. Bolile cardiovasculare reprezintă prima cauză de deces în ţara noastră.

Riscul afecțiunilor cardiovasculare, inclusiv cele generate de hipercolesterolemie, poate fi redus considerabil dacă diagnosticarea se face la timp, prin vizita la medic și dacă pacientul primește tratament potrivit, se mai arată în comunicat.

Tratamentul de bază este cel cu statine. De curând a fost aprobată la nivel european și a intrat pe piața din România o nouă clasă de medicamente biologice, inovatoare, cu rezultate foarte bune în scăderea LDL-colesterolului. Aceste medicamente se administrează doar în baza unei prescripții medicale.

Amgen colaborează cu partenerii din sistemul medical, pentru ca, împreună, să inovăm în beneficiul pacienților. În lupta împotriva bolilor cu impact major asupra speranței de viață și asupra calității vieții pacienților, cum este hipercolesterolemia și boala aterosclerotică, este nevoie de inovație continuă și de noi tratamente”, a declarat Alina Culcea, director general Amgen România.

Etichete: amgen romania optiuni terapeutice novatoare colaborare medici afectiuni cardiovasculare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC