Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Biofarm, profit net de 43,6 milioane de lei în primele șase luni ale anului

Viața Medicală
L. Budin marţi, 16 august 2022, ora 15:57

Producătorul de medicamente a înregistrat evoluții pozitive în categoria Consumer Healthcare (CHC), atât în termeni de volum, cât și de valoare, anunță reprezentanții companiei.

Producătorul de medicamente Biofarm raportează creșteri semnificative în primul semestru al anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021: cifră de afaceri în creștere cu 17% și un profit net de 43,6 milioane lei, în creștere cu 20%, se arată într-un comunicat. 

BIOFARM

Totodată, Biofarm a înregistrat EBITDA de 59,2 milioane lei, cu 21% mai mult comparativ cu primele șase luni ale anului precedent.

În prima jumătate a acestui an, am înregistrat rezultate financiare solide într-un context geopolitic sensibil marcat de presiuni inflaționiste. Avem încredere că și în acest an, marcat de scumpirea materiilor prime și creșterea costurilor de producție, ne vom atinge obiectivul principal și anume consolidarea poziției în piața farmaceutică locală și în piețele externe cu ajutorul unui portofoliu competitiv bazat pe nevoile reale ale pieței”, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Într-un context de piață extrem de competitiv, Biofarm a înregistrat evoluții pozitive în categoria Consumer Healthcare (CHC), atât în termeni de volum, cât și de valoare. Ariile terapeutice cu cea mai mare contribuție în dezvoltarea categoriei CHC în primele șase luni au fost: Răceală & gripă, Durere în gât și Managementul durerii. Brandurile Biofarm care acoperă aceste arii terapeutice au înregistrat vânzări semnificative de două cifre, în ton cu tendința de creștere.

În primele 6 luni ale anului 2022, Biofarm a ocupat locul 3 pe segmentul Consumer Healthcare (CHC), în ceea ce privește numărul de unități vândute.

Biofen Extra, inovația anului 2021 din portofoliul Biofarm, și-a consolidat poziția în categoria produselor destinate managementului durerii și generat o valoare adăugată de aproximativ 7,2 milioane de lei la nivel de vânzări către consumatori.

În primele șase luni ale anului, Biofarm s-a concentrat pe lansarea de produse noi în segmentul CHC dedicat produselor pentru susținerea imunității, dar și pe lansarea extensiilor de linie pentru a genera vânzări suplimentare brandurilor de top din portofoliul actual. Astfel, în primul semestru al anului, au fost lansate 11 produse noi, care „vor contribui semnificativ la îndeplinirea obiectivelor setate pentru acest an”, se arată în document.

Pe termen lung, Biofarm își propune să lărgească portofoliul curent prin dezvoltarea și fabricarea la standarde înalte de calitate a unor produse inovatoare, contribuind astfel la evoluția industriei farmaceutice din Romania”, se mai subliniază în comunicat.

Farmacia Tei are acționariat nou

Comisia Europeană autorizează vaccinul Imvanex împotriva variolei maimuței

Etichete: profit net biofarm primele sase luni crestere fata de anul trecut

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.