Newsflash
ACTUALITATE Hi-tech & Gadgets Internaționale

Imaginile cu depunerile de aterom motivează pacienţii

de Florentina Ionescu - iun. 16 2023
Imaginile cu depunerile de aterom motivează pacienţii

Vreţi să îi determinaţi pe pacienţii dumneavoastră să conștientizeze mai bine riscurile pentru sănătatea inimii? Arătaţi-le imagini cu depunerile de pe arterele lor!

Cercetătorii au descoperit recent simplul fapt că medicii le-au arătat pacienţilor depunerile de plăci de aterom din interiorul arterelor lor nu doar că i-a educat pe pacienţi, dar în același timp le-a oferit și motivaţia care le lipsea pentru a ţine cont de factorii de risc asociaţi cu bolile cardiovasculare.

Se știe că ateroscleroza este cauza dominantă a bolilor cardiovasculare. Depunerile de plăci de aterom din arterele coronare limitează circulaţia sângelui către inimă. Identificarea și managementul factorilor de risc asociaţi cu bolile cardiovasculare sunt importante. Dar la fel de important este ca pacientul să înţeleagă și să aibă o informare corectă despre acei factori de risc.

Veștile interesante sunt rezultatul unui studiu nou, realizat de Baker Heart and Diabetes Institute, din Melbourne, și de Menzies Institute for Medical Research, din Hobart. Potrivit acestuia, pacienţii cărora li s-au prezentat imagini obţinute ecografic ale plăcilor de aterom din arterele proprii au fost mai motivaţi să devină complianţi la tratamentul medicamentos și să abordeze factorii de risc.


Notă autor:

https://newatlas.com/health-wellbeing/images-arterial-plaque-motivates-patients/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe