Newsflash
Internaționale

Grecia suspendă purtarea măştii la deschiderea sezonului turistic

de L. Budin - iun. 1 2022
Grecia suspendă purtarea măştii la deschiderea sezonului turistic

Purtarea măştii în spațiile închise este suspendată în Grecia, începând de miercuri, 1 iunie, pentru cel puţin trei luni, pe perioada turistică de vârf.

Cu excepţia transportului urban - metrou, tramvai, autobuz -, a caselor de bătrâni şi spitalelor, purtarea măştii de protecţie nu mai este obligatorie în magazine, bănci sau servicii publice, informează France Presse și Agerpres.

covid-grecia

În şcoli, elevii trebuie să poarte măşti numai în timpul examenelor de sfârşit de an.

Pentru ambarcaţiuni, până acum nu s-a luat o decizie specifică, însă autorităţile recomandă purtarea măştii când este prea multă lume.

La mijlocul lunii mai, ministrul sănătăţii, Thanos Plevris, a anunţat suspendarea măsurilor de stopare a pandemiei de coronavirus în vederea deschiderii sezonului turistic, dar mai ales datorită „datelor epidemiologice şi recomandărilor experţilor”.

Ministrul a indicat însă că toate măsurile de stopare a pandemiei ar trebui reexaminate la 1 septembrie, după sezonul estival.

În ultimele săptămâni, numărul deceselor şi cazurilor de infecţie cu variante ale COVID-19 în Grecia au scăzut treptat: marţi, ţara a înregistrat 5.080 de infecţii, în timp ce numărul total de persoane infectate de la debutul pandemiei, în februarie 2020, s-a ridicat la 3.453.229.

Guvernul grec a impus timp de doi ani măsuri stricte, de la izolare până la vaccinarea populaţiei, pentru a evita colapsul serviciilor spitaliceşti, notează AFP.

ECDC: țările europene ar trebui să-și verifice rezervele de vaccin antivariolic

Variola maimuţei: zeci de cazuri suspecte sau confirmate în Europa și SUA

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe