Newsflash
Cultură Știri

Gigi Căciuleanu readuce „Nocturnele” pe scena Teatrului Național din București

de L. Budin - aug. 16 2023
Gigi Căciuleanu readuce „Nocturnele” pe scena Teatrului Național din București

Cu prilejul sărbătoririi a 95 de ani de la înființarea Radio România, Radio România Cultural aduce pe scena Teatrului Național din București un eveniment emblematic: Nocturnele, inițiate de Miriam Răducanu.

Luni, 11 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Național din București, va avea loc spectacolul Radio-Nocturn „Gigi Căciuleanu/ Confesiuni”, se arată într-un comunicat.

Coregrafiile lui Miriam Răducanu și Gigi Căciuleanu vor readuce pe scenă atmosfera celebrelor Nocturne care au fascinat spectatorii Teatrului Țăndărică la finalul anilor ‘60. 

Confesiunile lui Gigi Căciuleanu, însoțite de imagini inedite cu Miriam Răducanu, vor reda momente emoționante, unele inedite, din laboratorul de creație sau din culisele acestor evenimente unice în epocă.

La primul Nocturn, invitat special a fost actorul Virgil Ogășanu. Vor mai evolua, la invitația lui Gigi Căciuleanu, actorul Lari Giorgescu, coregrafa Lelia Marcu-Vladu, actrița Alina Petrică și soprana Oana Berbec.

Accesul publicului se va face gratuit, pe bază de invitații care se pot obține prin rețeaua bilet.ro

Nocturnele, spectacole inițiate de Miriam Răducanu la propunerea tot atât de curajoasă a Margaretei Niculescu, emblematica directoare a teatrului de marionete Țăndărică din București, au reprezentat atât pentru noi, artiștii, cât și pentru spectatori niște momente și prilejuri de evadare. Acele Nocturne, poate mai mult chiar decât o serie de spectacole-cult, sunt o metaforă, dacă nu a libertății, cel puțin a unei eliberări. Am avut norocul să fiu alături de Miriam de la primul Nocturn până la al VI-lea. Nu dansam alături de o dansatoare sau coregrafă (...) dansam cu o idee, cu o metaforă în sensul brâncușian, cu o Măiastră - Miriam Răducanu”, a mărturisit Gigi Căciuleanu.

Evenimentul va marca, de asemenea, debutul grilei de toamnă a Radio România Cultural, sezon intitulat Memories. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe