Newsflash
Știri

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România, în dialog cu MS

de Florentina Ionescu - sept. 2 2021
Federația „Solidaritatea Sanitară” din România, în dialog cu MS

Reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” din România au participat marți, 31 august, la întâlnirea cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și cu secretarul de stat dr. Vass Levente. Întâlnirea a avut loc la sediul Ministerului Sănătății.

Principală temă a discuției a constituit-o solicitarea Ministerului Sănătații (MS) privind sprijinul pentru creșterea numărului de lucrători din sănătate vaccinați. 

vaccin personal medical

Federația Solidaritatea Sanitară susține obiectivul MS de creștere a ponderii vaccinării, cu condiția ca mijloacele de atingere a acestui obiectiv să nu includă obligativitatea vaccinării sau testarea pe costurile lucrătorilor, se arată pe pagina oficială de Facebook a Federației „Solidaritatea Sanitară” din România.

Ieri, reprezentanții Federației au explicat pe aceeași rețea de socializare că dialogul social desfășurat cu reprezentanții Ministerului Sănătății în 31 august a schițat punctele unui posibil acord pe tema testării și a vaccinării profesioniștilor din sănătate, respectiv limitele unei astfel de înțelegeri.

Federația „Solidaritatea Sanitară” a prezentat, tot ieri, situația din prezent, în forma rezultată în urma discuțiilor cu cei de la Ministerul Sănătății.

Puncte asupra cărora există un acord de principiu:

- Creșterea procentului profesioniștilor din sănătate vaccinați constituie un obiectiv comun.

- Recunoașterea (parțială a) imunității obținută în urma infectării: lucrătorii care au fost anterior infectați nu vor fi obligați la testare.

„Până la acest moment sunt vizați doar lucrătorii testați pozitiv anterior/pentru care există testul pozitiv ca dovadă a trecerii prin boală/infecție. „Testarea obligatorie a lucrătorilor” și „testarea obligatorie a lucrătorilor pe costurile lor” sunt două subiecte diferite”, au ținut să precizeze membrii Federației „Solidaritatea Sanitară” din România.

- Personalul nemedical, care nu intră în contact cu pacienții, nu  va fi obligat la testarea periodică.

- Măsurile de stimulare a vaccinării vor include implicarea organismelor profesionale în campania de vaccinare.

„La dialogul pe tema testării și vaccinării profesioniștilor din sănătate au fost prezente patru federații sindicale din sănătate (cele două reprezentative la nivel de sector și încă două)”, au mai precizat reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară”.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com/image/3210026/premium-photo-psd-immunization-vaccine-bottle

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe