Un nou tratament obţinut din materii fecale a primit aprobarea FDA. Noutatea sa este că poate fi administrat sub formă de pastile.
Compania Seres Therapeutics a dezvoltat medicamentul pentru tratarea infecţiilor recurente cu Clostridioides difficile la pacienţi cu vârsta peste 18 ani care au primit deja antibiotice pentru această infecţie periculoasă. Pastila este obţinută din materii fecale testate și purificate obţinute de la donatori și conţine bacterii sănătoase de la nivelul microbiomului uman. Diferenţa majoră este că oferă o variantă mult mai comodă de administrare decât transplantul de materii fecale, care se administrează pe cale intrarectală. Doza necesară este de patru pastile zilnic, timp de trei zile consecutive.
Dintr-o mostră de scaun se pot obţine mii de pastile, izolând bacteriile sănătoase, informează Associated Press. Procesul de obţinere a medicamentului se bazează pe aceleași tehnici și echipamente utilizate pentru a purifica produsele din sânge și pentru alte terapii biologice. Donatorii sunt testaţi pentru diferite afecţiuni, la fel și scaunul lor – pentru multipli germeni periculoși. FDA și-a însoţit anunţul ce confirma aprobarea de menţiunea că medicamentul poate prezenta riscul transmiterii de agenţi infecţioși și că este, de asemenea, posibil să conţină alergeni alimentari.
https://apnews.com/article/fecal-transplant-fda-stool-microbiome-2204e1debaab5d75273025cd0b2a1308
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe