Newsflash
Internaționale

Elton John: sfârşitul SIDA este „posibil şi realizabil” până în 2030

de L. Budin - iun. 6 2023
Elton John: sfârşitul SIDA este „posibil şi realizabil” până în 2030

Elton John a declarat că sfârşitul SIDA până în 2030 este „posibil şi realizabil”, organizaţia sa lansând recent o nouă iniţiativă caritabilă.

Organizaţia Elton John Aids Foundation a lansat un program pe trei ani, în valoare de 125 de milioane de dolari, pentru combaterea ratelor în creştere ale cazurilor de infectare cu HIV în comunităţile vulnerabile, informează dpa/PA Media și Agerpres.

Vrem cu adevărat să punem capăt situaţiei SIDA până în 2030. Credem că este posibil şi realizabil, aşa că vrem doar să grăbim lucrurile”, a adăugat artistul.

Fondul va sprijini accesul la serviciile de prevenire şi tratament HIV pentru peste 1 milion de persoane, oferind inclusiv acces la teste, terapii antiretrovirale şi tratament de profilaxie pre-expunere la HIV (PrEP).

Elton John a lansat, de asemenea, campania „Let Your Inner Elton Out”, care încurajează oamenii să contribuie la creşterea gradului de conştientizare asupra HIV/SIDA pe reţelele sociale.


Notă autor:

Sursă foto: Wikimedia Commons

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe