Newsflash
Știri

Ehipamente medicale de 2,73 milioane de lei pentru Spitalul de Copii Cluj-Napoca

de L. Budin - apr. 12 2023
Ehipamente medicale de 2,73 milioane de lei pentru Spitalul de Copii Cluj-Napoca

Vor fi achiziționate, printre altele, un aparat de anestezie, un videolaringoscop, un ecocardiograf, două defibrilatoare, o masă de operaţii cu accesorii ORL.

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj anunţă că va achiziţiona pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii aparate și echipamente medicale, 110 la număr, în valoare de peste 2,73 milioane de lei.

Printre echipamentele care urmează să fie achiziţionate de instituţia spitalicească se numără un aparat de anestezie, un videolaringoscop, un ecocardiograf, două defibrilatoare, o masă de operaţii cu accesorii ORL, un cistoscop pediatric, o staţie centrală de monitorizare, două paturi pentru sugari şi o lampă scialitică”, se arată într-un comunicat al CJ Cluj, preluat de Agerpres.

De asemenea, vor fi achiziţionate şi un timpanometru, o targă, cinci monitoare pentru urmărirea funcţiilor vitale, un sterilizator, două sisteme de încălzire a pacientului, trei aparate EKG portabile, cinci Holtere EKG, cinci Holtere TA, 15 infuzomate şi 20 de injectomate.

Este o sumă importantă de bani, peste 550.000 de euro, care va fi investită în beneficiul direct al micilor pacienţi. Echipamentele medicale de înaltă tehnologie vor facilita examinarea, diagnosticarea şi tratarea copiilor”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Workshop: Prevenirea și controlul infecțiilor în spitale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe