Newsflash
Imagine campanie proprie
Știri

Efectele abuzului medicamentos

de Dr. Vasile DARABAN - ian. 29 2016
Efectele abuzului medicamentos
     Manifestările științifice din județul Sălaj au debutat, în perioada 15–17 ianuarie, cu susținerea unor expuneri despre problemele actuale ale terapiei antimicrobiene și de diagnostic paraclinic în bolile infecțioase. În prezența medicilor de familie și a specialiștilor primari din spitalele județului, cadre didactice ale Clinicii de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca au relatat o serie de aspecte contemporane privind patologii de interes general și specific pentru audiența din sală. Tema simpozionului inaugural din 2016 a vizat antibioticoterapia în infecțiile respiratorii, profilaxia antibiotică în chirurgia generală, aspecte terapeutice particulare în boala Lyme, malaria sau contaminarea cu Clostridium difficile.
     Medicii clujeni au insistat asupra uzului, dar mai ales abuzului de antibiotice, în domenii variate de activitate, precum medicina ambulatorie și spitalicească, agricultură, zootehnie și industria alimentară. Există un pericol real determinat de folosirea exhaustivă a acestor medicamente, astfel că în scurt timp omenirea se va afla neajutorată în fața multiplelor agresiuni microbiologice. Mecanismul dobândirii rezistenței la antibiotice se derulează cu o viteză mai mare decât cea a descoperirii unor noi antibiotice eficiente.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe