Newsflash

Educaţia medicală, preocupare continuă a CMMB

de Prof. dr. Maria DOROBANŢU - dec. 9 2014
Educaţia medicală, preocupare continuă a CMMB
    Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB), primul colegiu din România care a demarat un program de educaţie medicală continuă la distanţă (prin internet), a prelungit, la cererea medicilor, programul EMCD – etapa a zecea, dedicată pneumologilor şi medicilor internişti – cu încă un an, pe perioada 1 mai 2014 – 1 mai 2015. Programul este derulat în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ Bucureşti, fiind accesibil şi gratuit pentru toţi medicii din România. Rata de promovabilitate se apropie de 100%.
    De asemenea, primele două ediţii ale Zilelor medicale ale CMMB au fost o bună ocazie ca toţi medicii din Bucureşti să participe la sesiuni interdiscipli­nare susţinute de cei mai buni specia­lişti în domeniu. La fel se prefigu­rează şi pentru cea de a treia ediţie (20–21 februarie 2015), când sperăm la aceeaşi participare masivă.
    O altă formă de educaţie medicală continuă susţinută de CMMB este prin intermediul revistei „Medicina modernă“, al cărei prim număr a apărut în anul 1994. Din 2014, revista este realizată în colaborare cu Academia de Ştiinţe Medicale, iar abonaţii primesc zece credite pentru un abonament anual. Revista cotată de CNCS cu nivel B+, are acum o imagine nouă, un format conform standardelor internaţionale şi abordează teme actuale de interes din toate specialităţile clinice medicale şi din medicina fundamentală. Din consiliul ştiinţific fac parte personalităţi medicale din ţară şi străinătate, redactori şefi fiind prof. dr. Ioan Lascăr şi prof. dr. Irinel Popescu, iar redactor şef executiv prof. dr. Ion Fulga. Medicii abonaţi la revistă au prioritate la înscrierea în programul gratuit de educaţie medicală continuă online EMCB.
    Departamentul profesional-ştiinţific, prin abordarea diversă a pregătirii medicilor, încearcă să răspundă celor mai variate cerinţe ale membrilor CMMB, rămânând deschis la sugestiile sosite pe site-ul oficial al Colegiului. Organizaţia noastră profesională îşi propune să diversifice seria cursurilor de educaţie medicală continuă online, în prezent fiind în faze avansate de pregătire a unui curs complex – teorie şi practică –, cu o durată de nouă luni. Pentru început, programul va aborda tema reproducerii umane şi va fi derulat în parteneriat cu UMF „Carol Davila“, Universitatea de Medicină din Atena, Asociaţia pentru Reproducere Umană din România şi Societatea de Reproducere Umană din Grecia, Colegiul Medicilor din Grecia şi Clinica Genesys din Grecia. Partea teoretică va fi compusă din opt module, care trebuie parcurse de medici pe platforma online emcb.ro. Participanţii vor parcurge săptămânal cursurile şi apoi vor susţine teste de evaluare a cunoştinţelor acumulate. Partea practică va include cinci secţiuni, desfăşurate pe parcursul a două săptămâni într-o clinică din Grecia, specializată în FIV. Informaţii despre program, care va debuta în acest an, sunt afişate pe site-ul oficial al CMMB.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe