Newsflash
Internaționale

Două doze de vaccin Pfizer, eficiență de 93% în prevenirea spitalizării adolescenților

de Dorina Novac - nov. 1 2021
Două doze de vaccin Pfizer, eficiență de 93% în prevenirea spitalizării adolescenților

Un studiu american arată că două doze de Pfizer au 93% eficiență în prevenirea spitalizării din cauza COVID-19 pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani.

Într-un studiu observațional desfășurat în 19 spitale de pediatrie din 16 state din SUA, în perioada 1 iunie-30 septembrie 2021, a fost evaluată eficacitatea a 2 doze de vaccin Pfizer-BioNTech împotriva spitalizării din cauza COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 12-18 ani.

vaccinare adolescenti
Sursă imagine: Ro Vaccinare // Facebook

Din 464 de persoane spitalizate cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani, vârsta medie de 15 ani, 72% aveau cel puțin o afecțiune, inclusiv obezitate, iar 68% au urmat școala fizic.

Eficacitatea a 2 doze de vaccin Pfizer-BioNTech împotriva spitalizării COVID-19 a fost de 93%, în perioada în care varianta Delta (B.1.617.2) a fost predominantă.

„Această evaluare a demonstrat că 2 doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost foarte eficiente în prevenirea spitalizării COVID-19 în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani. Constatările întăresc importanța vaccinării pentru a proteja tinerii de o formă severă de COVID-19”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Datele studiului mai arată că din 179 de pacienți spitalizați cu simptome COVID-19 și test pozitiv, 6 erau vaccinați și 173 nevaccinați. Totodată, la terapie intensivă au ajuns 77 de persoane nevaccinate și s-au înregistrat două decese, ambele la persoane nevaccinate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe