Newsflash
Știri

Daniel Coriu propune reînfiinţarea specialităţii de transfuziologie

de L. Budin - sept. 14 2022
Daniel Coriu propune reînfiinţarea specialităţii de transfuziologie

În acest moment, în România, nu există o specialitate care să fie dedicată acestui domeniu, a declarat președintele CMR, în cadrul unei dezbateri dedicate pacienților cronici transfuzabili.

Preşedintele Colegiului Medicilor România, Daniel Coriu, a propus reînfiinţarea specialităţii de transfuziologie şi terapie celulară şi a declarat că este necesară reorganizarea reţelei naţionale de transfuzii, informează Agerpres

daniel-coriu
Sursă foto: Facebook Daniel Coriu

 

Propunem înfiinţarea sau reînfiinţarea specialităţii de transfuziologie şi terapie celulară. Este o specialitate care a fost activată prin anii ‘90. (...) În acest moment, în România, noi nu avem o specialitate care să fie dedicată acestui domeniu, ceea ce se şi vede. A doua direcţie ar fi reorganizarea reţelei naţionale de transfuziologie”, a afirmat Daniel Coriu, în cadrul dezbaterii despre viitorul pacienţilor cronici transfuzabili din România, organizată de Coaliţia „Unitatea de sânge”.

În opinia sa, foarte importantă este şi educarea şi informarea populaţiei cu privire la acest aspect.

Trebuie să învăţăm copiii să aibă abilităţi de supravieţuire. La finalul ciclului şcolar trebuie să ştie să aibă anumite abilităţi, să resusciteze, să ofere primul ajutor şi să doneze sânge, să înveţe să aibă această atitudine generoasă de a dona. A dona înseamnă a salva o viaţă”, a adăugat preşedintele Colegiului Medicilor.

SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara: s-au operaționalizat serviciile digitale integrate ATI

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe