Newsflash
ACTUALITATE Știri

COPAC: Testare gratuita la Policlinica Vitan

de Florentina Ionescu - mai 23 2023
COPAC: Testare gratuita la Policlinica Vitan

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România organizează o nouă sesiune de testare gratuită pentru cancerul colorectal la Policlinica Vitan din Capitală.

În 27 mai, la ora 10:00, COPAC va organiza o nouă sesiune de testare gratuită pentru cancerul colorectal în cadrul Policlinicii Vitan din București, etaj 1, camera 144. Medicii coordonatori ai testării vor fi. dr. Daniela Baltă și dr. Ligia Moșneaga. 

Pot beneficia de testare toate persoanele cu vârsta între 50 și 74 de ani cu domiciliul în București sau județul Ilfov care se înscriu completând formularul de mai jos. Nu trebuie să fiți asigurat pentru a vă face testul. Testul este neivaziv și se realizează acasă. 

Testarea constă în înmânarea de către doamnele doctor al testului rapid FIT și explicarea cum trebuie făcută recoltarea acasă. Testul FIT este un test de hemoragii oculte, care pune în evidență prezența unei surse de sângerare la nivelul tractului digestiv. 

Rezultatele testelor vor fi anunțate după aproximativ trei săptămâni. Persoanele al căror test a ieșit pozitiv sunt contactate de cei doi doctori și programate la colonoscopie, dacă sunt de acord. Persoanele al căror test a ieșit negativ vor primi buletinele de analize electronice pe WhatsApp sau e-mail, în funcție de opțiune. 

„În cazul unui test pozitiv puteți beneficia de investigații suplimentare gratuite. Astfel, puteți benefiia de colonoscopie, ce va fi efectuată în mod gratuit la Spitalul Militar de către medici specialiști gastroenterologi. Colonoscopia se realizează cu sedare pentru un grad de confort cât mai ridicat și numai cu acordul pacientului”, precizează reprezentanții COPAC. 

Evenimentul are loc în cadrul proiectului ROCCAS II București – Ilfov, derulat de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România. 

Vă puteți înscrie completând formularul acesta: www.copac.ro/testare-gratuita-la-policlinica-vitan.

După ce vă înscrieți completând formularul, un membru al echipei COPAC vă va contacta și vă va oferi toate detaliile legate de testarea gratuită. Puteți înscrie un părinte sau un bunic, iar echipa COPAC îl va contacta și îi va oferi toate informațiile despre testare, se arată pe o rețea socială

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe