Newsflash
Știri

Comisarul european pentru sănătate, alături de România în lupta împotriva cancerului

de Dorina Novac - iun. 1 2022
Comisarul european pentru sănătate, alături de România în lupta împotriva cancerului

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a avut, marţi, o întâlnire cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară.

Aceștia au discutat despre lupta împotriva cancerului, a anunțat, într-o postare pe Facebook, Andrei Baciu.

andrei baciu

„Am avut o întâlnire foarte bună cu comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, căruia îi mulțumesc pentru deschidere și dorința de a integra eforturile României în strategia europeană din domeniul sănătății. În contextul în care astăzi încheiem Săptămâna Europeană de Luptă Împotriva Cancerului, iar România marchează duminică Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer, aceasta a fost tema principală a întâlnirii de astăzi. Împreună, am agreat că este esențial să asigurăm acces egal la diagnosticare și tratament pentru toți, indiferent de condiție socială sau vârstă, cu atât mai mult în condițiile în care datele arată o situație îngrijorătoare”, a precizat Andrei Baciu.

În 2020, în Uniunea Europeană, 2,7 milioane de persoane au fost diagnosticate cu cancer și alte 1,3 milioane au pierdut lupta cu această cruntă maladie.

Circa 50% dintre cazurile de cancer din România se înregistrează la persoanele de vârstă activă.

„Dacă nu luăm acum măsuri decisive, cazurile de cancer vor crește cu până la 24% până în 2035, ceea ce înseamnă că această boală va fi una dintre principalele cauze care vor duce la deces în UE. Îmbunătățirea depistării precoce a cancerului este principalul nostru obiectiv, în condițiile în care rata de supraviețuire în bolile de cancer este de circa 90%, cu condiția depistării la timp a bolii”, a subliniat Baciu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe