Îngrijirea pacienţilor în stare de comă sau/şi cu tulburări ale stării de conştienţă reprezintă un subiect dificil şi controversat. Pacienţii în stare gravă îngrijiţi în clinicile de terapie intensivă ori în alte unităţi medicale mai mult de 10–14 zile se consideră a fi în stare vegetativă/comă prelungită. În asemenea cazuri, mortalitatea poate ajunge la 80% şi peste, dacă nu se iau măsuri speciale încă de la începutul bolii. Supravieţuirea unor cazuri extrem de rare chiar ani de zile aatras atenţia cercetătorilor şi a determinat atitudini noi faţă de aceste cazuri. Deoarece există o nesiguranţă, uneori chiar confuzii, şi nu există o standardizare a termenilor, expunem câteva date din acest domeniu. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


  
"> Come şi tulburări de conştienţă în terapia intensivă - Viața Medicală
Newsflash
Ars Medici

Come şi tulburări de conştienţă în terapia intensivă

de Dr. Dan ALEXIANU - iul. 23 2010
Come şi tulburări de conştienţă în terapia intensivă

   Îngrijirea pacienţilor în stare de comă sau/şi cu tulburări ale stării de conştienţă reprezintă un subiect dificil şi controversat. Pacienţii în stare gravă îngrijiţi în clinicile de terapie intensivă ori în alte unităţi medicale mai mult de 10–14 zile se consideră a fi în stare vegetativă/comă prelungită. În asemenea cazuri, mortalitatea poate ajunge la 80% şi peste, dacă nu se iau măsuri speciale încă de la începutul bolii. Supravieţuirea unor cazuri extrem de rare chiar ani de zile a
atras atenţia cercetătorilor şi a determinat atitudini noi faţă de aceste cazuri. Deoarece există o nesiguranţă, uneori chiar confuzii, şi nu există o standardizare a termenilor, expunem câteva date din acest domeniu. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe