Newsflash
Știri

CNAS: Noul contract-cadru va intra în vigoare de la 1 iulie

de Dorina Novac - feb. 19 2021
CNAS: Noul contract-cadru va intra în vigoare de la 1 iulie

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunțat că noul contract-cadru va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie 2021.

În urma consultărilor dintre CNAS și Ministerul Sănătății, cele două instituții vor propune Guvernului prelungirea până la data de 30 iunie 2021 a termenului de aplicare a prevederilor HG nr. 140/2018 (pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 – 2019).

CNAS

Proiectul noului contract–cadru va fi publicat în transparență decizională în jurul datei de 1 martie 2021.

„Proiectul de contract–cadru va propune revizuirea pachetelor de servicii medicale, întărirea prevenției în sănătate prin orientarea cu prioritate a fondurilor către serviciile de profil, precum și diversificarea unor tipuri de servicii medicale necesare pentru prevenirea, monitorizarea și tratamentul unor afecțiuni. Alte propuneri au ca scop scăderea birocrației”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.

Potrivit sursei citate, CNAS va publica în scurt timp calendarul consultărilor cu partenerii de dialog social, astfel încât forma finală a proiectului de contract-cadru să fie definitivată în timp util, iar proiectul de act normativ să fie supus aprobării Guvernului până la data de 1 iunie 2021.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe