Newsflash
Internaționale

China, în topul cererilor de brevet pentru vaccinuri şi tratamente anti-COVID

de L. Budin - apr. 25 2023
China, în topul cererilor de brevet pentru vaccinuri şi tratamente anti-COVID

China se află în fruntea cererilor de brevet pentru vaccinuri şi produse terapeutice împotriva COVID -19, înaintea Statelor Unite, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite.

Între ianuarie 2020 şi septembrie 2022 au fost depuse 7.758 de cereri de brevet referitoare la noile tehnologii care vizează combaterea COVID -19, de la vaccinuri, tratamente, instrumente de screening până la dezinfectanţi şi echipamente de protecţie personală, arată nou raport al Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (OMPI), o agenţie a ONU, relatează AFP și Agerpres.

vaccin-vector

China este prima sursă de cereri de brevet, atât pentru vaccinuri, cât şi pentru produse terapeutice, urmată de SUA, Germania, Coreea de Sud şi Rusia pentru vaccinuri şi de Statele Unite, Coreea de Sud, India şi Germania pentru produsele terapeutice.

Dintre cererile de brevet, 1.298 au vizat producerea de vaccinuri.

Cele mai multe cereri bazate pe medicina tradiţională au fost depuse în Asia. Peste 60% dintre ele au fost depuse în China, urmată de India şi Coreea de Sud.

Raportul arată, de asemenea, că anticorpii reprezintă aproximativ o treime din cererile depuse în categoria de produse terapeutice biologice.

Cererile de brevet pentru tratamente împotriva COVID pe termen lung reprezintă mai puţin de 2%.

Rapiditatea inovării în acest domeniu se bazează pe zeci de ani de cercetare ştiinţifică şi investiţii în cercetare şi dezvoltare, susţinute de stimulentele pe care le oferă ecosistemul global al proprietăţii intelectuale”, a spus directorul general al OMPI, Daren Tang.

California: un comitat își testează apele reziduale contra drogurilor ilicite

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe