Newsflash
Hi-tech & Gadgets Știri

Cazeina accelerează vindecarea

de Florentina Ionescu - aug. 11 2023
Cazeina accelerează vindecarea

Pansamentele îmbibate cu cazeină, o proteină care se găsește în mod natural în laptele de vacă, au îmbunătăţit semnificativ vindecarea rănilor în studiile efectuate pe șoareci.

        Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la University College London, în urma unui studiu nou. Studiul a fost publicat în 26 iulie a.c. în Journal of The Royal Society Interface și este primul care a testat proprietăţile cazeinei în ceea ce privește vindecarea, în modele animale.

        Cazeina este o proteină cu proprietăţi antimicrobiene care se găsește din abundenţă, astfel că reprezintă o soluţie ieftină. Rezultatele promiţătoare sugerează că are potenţialul de a înlocui materialele mai costisitoare, cum ar fi ionii de argint cu care sunt îmbogăţite anumite tipuri de pansamente.

 

 

 

 


Notă autor:

https://www.ucl.ac.uk/news/2023/jul/protein-found-milk-speeds-wound-healing
https://medicalxpress.com/news/2023-07-protein-wound.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe