Newsflash
Știri

Campanie de informare a populației privind administrarea iodurii de potasiu

de L. Budin - apr. 4 2022
Campanie de informare a populației privind administrarea iodurii de potasiu

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor stabili procedura legală pentru distribuirea pastilelor, de care vor beneficia cetățenii cu vârste de până-n 40 de ani.

În această săptămână, Guvernul României și Ministerul Sănătății vor demara campania de informare a populației referitoare la modul de administrare și de păstrare a comprimatelor de iodură de potasiu, se arată într-un comunicat.

iodură_potasiu_iasi_lat
Sursă foto: Antibiotice Iași

 

Informarea publică, distribuirea și dezvoltarea deprinderilor preventive în rândul populației sunt în responsabilitatea Ministerului de resort, se precizează.  

Ministerul și Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor stabili procedura legală, în vederea distribuirii pastilelor de iodură de potasiu pentru cetățenii cu vârste de până-n 40 de ani. Distribuirea va începe în a doua jumătate a lunii aprilie a.c.

În momentul de față, nu există niciun pericol care să facă necesară administrarea acestor pastile, se precizează în comunicat.

Medicii de familie nu cred că pot distribui toată iodura de potasiu

Rafila: e nevoie de un plan de reconfigurare a sistemului de sănătate

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe