Newsflash
Știri

Bistriţa: jumătate din structura noii clădiri a Spitalului Judeţean a fost ridicată

de L. Budin - oct. 26 2023
Bistriţa: jumătate din structura noii clădiri a Spitalului Judeţean a fost ridicată

Se estimează că noua aripă a spitalului ar putea fi dată în folosinţă în primăvara anului 2025.

Lucrările la noua aripă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, avansează în mod susţinut, astfel că, la această dată, aproape jumătate din structură este ridicată, a anunţat managerul unităţii spitaliceşti, Gabriel Lazany, cu ocazia unei vizite pe şantier.

La vizită au luat parte Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, şi Teofil Cioarbă, prefectul judeţului, informează Agerpres.

Partea de structură, în momentul de faţă, este ridicată aproximativ 50%. Stadiul lucrărilor este mult mai mic, pentru că mare parte din lucrări vor fi pe interior, când începem să lucrăm la instalaţii - sunt foarte multe. Primul stâlp s-a montat în data de 4 septembrie, suntem în 25 octombrie, deci într-o lună şi un pic am ridicat 50% din structură”, a spus Gabriel Lazany.

Preşedintele Consiliului Judeţean estimează că noua aripă a spitalului ar putea fi dată în folosinţă în primăvara anului 2025, cu câteva luni înainte de termenul prevăzut prin contract.

Spitalul din Bistriţa a obţinut, prin PNRR, aproximativ 100 de milioane de euro. Noua clădire va găzdui specializări medicale noi - cardiologie intervenţională, chirurgie vasculară, chirurgie buco-maxilo-facială, chirurgie plastică, recuperare neurologică, gastroenterologie intervenţională. Se va finanța un proiect de digitalizare a unităţii spitaliceşti şi unul de reabilitare a vechii clădiri.

Managerul Gabriel Lazany a menţionat că reabilitatea clădirii principale va include, printre altele, construirea de grupuri sanitare în fiecare salon, sistem de fluide medicale la fiecare pat, sistem de ventilaţie, sistem de împrospătare a aerului în fiecare salon, sistem de umbrire a saloanelor cu jaluzele exterioare, toate lucrările urmând să fie făcute cu pacienţii înăuntru, printr-o reconfigurare a secţiilor.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Gabriel Lazany

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe