Newsflash
Internaționale

Avertisment privind consumul de ivermectină: „Nu sunteți cal, nu sunteți vacă. Serios, opriți-vă.”

de L. Budin - aug. 27 2021
Avertisment privind consumul de ivermectină: „Nu sunteți cal, nu sunteți vacă. Serios, opriți-vă.”

Tot mai multe intoxicații cu ivermectină sunt semnalate în SUA, din cauza folosirii medicamentului de uz veterinar pe post de tratament anti-COVID. Agenția medicamentului FDA îi îndeamnă pe americani să nu-și mai autoadministreze substanța.

În SUA, ivermectina este folosită contra bolilor parazitare la animale și face și obiectul unui studiu, pentru a i se confirma sau nu eficiența în tratamentul COVID-19, arată publicația Santé Magazine

fda
Sursă foto: Twitter

 

„Nu sunteți cal, nu sunteți vacă. Serios, opriți-vă”. Acesta este mesajul pe care Agenția medicamentului din SUA, Food and Drug Administration (FDA), l-a publicat pe contul său de Twitter. 

FDA continuă să primească numeroase rapoarte medicale, privind pacienți internați de urgență, după ce au luat ivermectină de uz veterinar.

Substanța face într-adevăr obiectul cerecetărilor, pentru a se stabili dacă este eficientă sau nu în tratamentul anti-COVID, dar nu s-a ajuns la o concluzie.

Nici Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu recomandă folosirea ivermectinei pentru tratarea sau prevenirea COVID-19.

Chiar și în situația în care ivermectina ar fi într-adevăr eficace pentru a reduce inflamația căilor respiratorii, cauzată de COVID-19, nu se știe încă care e doza eficace și lipsită de pericol pentru pacienți.

Pe site-ul său, FDA reamintește că medicamentele pe bază de ivermectină destinate animalelor domestice mari au concentrație mare. Dozele aprobate în tratamentul anumitor paraziți pot interacționa cu alte medicamente, cum ar fi anticoagulantele.

O supradoză de ivermectină, subliniază FDA, provoacă greață, amețeli, vomă, diaree, hipotensiune, reacții alergice, ataxie, convulsii, putând duce la comă și chiar la moarte.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe