Newsflash
Imagine campanie proprie

Prof. dr. Irinel POPESCU


Preocupări pentru viitorul cercetării româneşti

de Prof. dr. Irinel POPESCU - ian. 9, 2014

Academia de Ştiinţe Medicale – la bilanţ şi cu planuri pentru 2014. Prof. dr. Irinel Popescu, preşedintele AŞM, semnalează colaborările pe plan internaţional şi atrage atenţia asupra rolului pe care AŞM ar trebui să-l joace în cercetarea ştiinţifică medicală din România.

600 de intervenţii chirurgicale robotice în Institutul Clinic Fundeni

de Prof. dr. Irinel POPESCU - mai 2, 2012

Despre experienţa românească în domeniul utilizării roboţilor chirurgicali în terapia diverselor patologii – chirurgie toracică, esogastrică, hepato-bilio-pancreatică, colo-rectală, splenică, ginecologică etc. – care numără, în perioada ianuarie 2008 – aprilie 2012, nu mai puţin de 600 de intervenţii, aflăm din articolul semnat de colectivul condus de dl prof. dr. Irinel Popescu, de la Centrul de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic „Dan Setlacec“ din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

 

Mărturisire sub lampa scialitică

de Prof. dr. Irinel POPESCU - feb. 21, 2012

Amplă şi sinceră cronică a unei vieţi profesionale petrecute, ca anestezist, în imediata apropiere atât a omului suferind, cât şi a chirurgului (privit cu ochi critic), volumul Oraşul bufniţei, semnat de dna dr. Dora Petrilă, este recomandat de dl prof. dr. Irinel Popescu la Cartea confraţilor.

 

Rolul polimorfismului genei IL28B la pacienţii cu hepatită cronică C

de Dr. Speranţa IACOB - mar. 25, 2011

   La pacienţii cu hepatică virală cronică C, profilul ce integrează genotipul IL28B şi alte variabile clinice importante (sex, vârstă, etnie, valoarea viremiei pretratament, genotipul VHC, stadiul fibrozei) va fi folosit pentru predicţia răspunsului virusologic şi personalizarea terapiei înainte de iniţierea acesteia, sunt concluziile unei valoroase treceri în revistă a celor mai noi date din domeniu, realizate de dnele dr. Speranţa Iacob şi conf. dr. Liana Gheorghe şi dl prof. dr. Irinel Popescu. (...)

MEDICINĂ PERSONALIZATĂ

de Prof. dr. Irinel POPESCU - apr. 30, 2010

  Termenul de medicină personalizată a fost folosit pentru prima dată, în sensul cunoscut şi astăzi, în urmă cu peste 10 ani. [1] Până în prezent, nu exista o definiţie general acceptată pentru „medicina personalizată“, dar aproape toate variantele fac referire la „medicamentul potrivit pentru pacientul potrivit“. [2]
  Medicina personalizată sugerează o abordare terapeutică orientată mai mult pe tratamentul individual decât pe cel al unor grupe de pacienţi, bazată pe unicitatea clinică, genetică, genomică a fiecărui individ. Acest tip de medicină poate fi definită şi ca „folosirea datelor genomice şi moleculare pentru o mai bună aplicare a tratamentului ţintit, pentru a facilita descoperirea şi testarea clinică de noi produşi, dar şi pentru a ajuta la determinarea predispoziţiei unei persoane la o anumită boală“. [3] (...)
 

TRANSPLANTUL DE CELULE STEM controversă etică sau terapia viitorului în afecţiunile hepatice cronice?

de Dr. Răzvan IACOB - nov. 27, 2009

În ultimii 20 de ani, ştiinţa medicală a fost revoluţionată prin descoperirile cu privire la utilizarea terapeutică a celulelor stem. Interesul deosebit faţă de acestea a fost stârnit de posibilitatea de a găsi noi tratamente în afecţiuni considerate incurabile. (...)

Cel mai complex chirurg al epocii sale: DAN SETLACEC

de Prof. dr. Irinel POPESCU - iul. 31, 2009

Biografia profesorului Dan Setlacec este una exemplară pentru un model de muncă, seriozitate şi cinste. S-a născut la 2 octombrie 1921, în Bucureşti. (...)

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe