Newsflash

Dr. Cristian Nicolae MANEA


CHIRURGIA ROBOTICĂ ÎN URO-ONCOLOGIE

de Dr. Cristian Nicolae MANEA - mai 20, 2011

   De curând, la Cluj-Napoca, s-a desfăşurat simpozionul naţional cu participare internaţională Progrese în Uro-Oncologie II. Detalii despre lucrările evenimentului care a reunit specialişti români şi străini de marcă, aflăm din relatarea dlui dr. Cristian Nicolae Manea. (...)
 
 

Un an de chirurgie robotică la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca

de Dr. Cristian Nicolae MANEA - dec. 17, 2010

   Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca aniversează un an de la inaugurarea Centrului de Chirurgie Robotică, timp în care sistemul „da Vinci Si“ a oferit multe satisfacţii profesionale şi rezultate promiţătoare pentru chirurgia minim invazivă asistată robotic. De fapt, cele mai importante rezultate ale acestui an sunt de departe avantajele pacientului, de la reintegrarea socio-profesională mult mai rapidă, la deplina siguranţă a actului operator. Bilanţul primului an este favorabil şi s-a reuşit implementarea multidisciplinară a chirurgiei robotice în diversitatea patologiei urologice, chirurgicale şi ginecologice. (...)

 

Laparoscopie tradiţională şi asistată robotic în Urologie şi Ginecologie Transmisiuni live 3D

de Dr. Cristian Nicolae MANEA - aug. 13, 2010

   Centrul de Chirurgie Robotică din cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca a organizat, recent, primul curs internaţional de chirurgie robotică din România. Acest curs a beneficiat de sprijinul Institutului European de Oncologie din Milano, al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca şi, nu în ultimul rând, de cel al Aging Male Romanian Association. La acest eveniment medical au participat 57 de medici urologi, chirurgi generalişti şi ginecologi din Serbia, Italia, Republica Moldova, Bulgaria şi România. (...)

Dublă premieră naţională în Chirurgia robotică urologică

de Dr. Cristian Nicolae MANEA - feb. 12, 2010

După două luni de activitate şi un număr de douăzeci de operaţii robotice de Chirurgie generală (echipa dlui prof. dr. Nicolae Constantea) şi urologică (echipa dlui prof. dr. Ioan Coman), Centrul de Chirurgie Robotică din cadrul Spitalului Clinic Municipal din Cluj-Napoca a organizat Primul curs postuniversitar naţional de Chirurgie robotică urologică, sub conducerea dlui prof. dr. Ioan Coman. Invitat special a fost dl prof. dr. Victor Matei Deliu, de la Institutul European de Oncologie din Milano – instituţie care, în ultimii doi, ani a fost şi locul de formare a echipei de urologi din spitalul clujean, în domeniul de vârf al Chirurgiei robotice. (...)

Uro-oncologia în era robotului „da Vinci Si“

de Dr. Cristian Nicolae MANEA - dec. 18, 2009

Specialitatea urologică a cunoscut, în ultimele decenii, o continuă dezvoltare datorită exploziei informaţionale şi, mai ales, graţie evoluţiei tehnologice în domeniul investigaţiilor şi al tratamentului minim invaziv sau chiar neinvaziv al patologiei uro-genitale. Resursele terapeutice actuale au progresat enorm, iar Urologia a dobândit noi valenţe: este atât ştiinţă chirurgicală, precum şi o veritabilă industrie bazată pe tehnologia ce se diversifică în fiecare zi şi care transpune în prim-plan investigarea şi tratamentul minim agresiv pentru pacient. (...)

Terapia minim invazivă a cancerului de prostată prin tehnica High Intensity Focused Ultrasound

de Dr. Cristian Nicolae MANEA - aug. 21, 2009

La Cluj-Napoca a fost aplicată recent, în premieră naţională, terapia minim invazivă a cancerului de prostată prin tehnica HIFU – High Intensity Focused Ultrasound. (...)

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe