Newsflash
ACTUALITATE Știri

Au fost deblocate încă 2.000 de posturi în sistemul sanitar

de Magdalena Tănăsescu - feb. 26 2024
Au fost deblocate încă 2.000 de posturi în sistemul sanitar

Deblocarea a încă 2.000 de posturi în sistemul sanitar și de asistență socială a fost aprobată de Guvern, prin intermediul unui memorandum.

Noile posturi disponibile se adaugă altor 7.600 de posturi care au fost deblocate la începutul lunii ianuarie, însă nu s-au organizat deocamdată concursuri de angajare.

Concret, Executivul a aprobat organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea a 2.226 de posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate şi asistenţă socială din cadrul instituţiilor publice locale.

Memorandumul aprobat prevede: 706 posturi de medici, 100% din numărul de posturi solicitat; 45 de posturi privind alt personal de specialitate medicosanitar cu studii superioare (asistent social, farmacist, biolog, biochimist, fizician, kinetoterapeut, psiholog, inginer, tehnician de radiologie şi imagistică etc.), respectiv 30% din posturile solicitate, 88; alte 5 posturi pentru personal de cercetare, adică 30% din numărul total solicitat de posturi, 7; 746 de posturi de asistent medical, 50% din totalul solicitat, 1.448.

De asemenea, se are în vedere ocuparea prin concurs a: 72 de posturi pentru alt personal cu studii medii (registrator medical, statistician medical etc.), respectiv 30% din totalul solicitat, 167 de posturi; 470 de posturi pentru personal auxiliar (îngrijitoare, brancardier, infirmieră, băieşi etc.), 30% din 1.445 posturi solicitate; 75 de posturi pentru personal TESA, adică 30% din totalul solicitat de spoturi, 180. Nu în ultimul rând, sunt menționate 107 posturi pentru muncitori şi personal de deservire, respectiv 30% din cele 280 de posturi solicitate, transmite Hotnews.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe