Newsflash
Știri

Antiagregante la pacienţii diabetici

de Dr. Mădălina Badea - apr. 24 2020
Antiagregante la pacienţii diabetici

Un nou studiu publicat în Journal of the American College of Cardiology a evaluat eficienţa și siguranţa monoterapiei cu ticagrelor după o intervenţie coronariană percutană la pacienţii cu diabet zaharat. Cohorta de pacienţi a fost selectată din studiul TWILIGHT.

Timp de trei luni după intervenţia coronariană, pacienţii au urmat terapie dublu antiagregantă cu aspirină și ticagrelor. Ulterior, aceștia au fost distribuiţi către continuarea tratamentului dublu antiagregant sau către monoterapie cu ticagrelor timp de un an. S-a observat că monoterapia cu ticagrelor nu a crescut riscul de evenimente ischemice, definite ca infarct miocardic, accident vascular cerebral sau deces de orice cauză, cu avantajul unui risc de sângerare majoră mai mic faţă de cel produs prin terapia dublu antiagregantă plachetară.

 


Notă autor:

https://bit.ly/3bqVRPg

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe