Newsflash
Știri

Ambulatoriul SJU Buzău, modernizat din fonduri europene

de Dorina Novac - iul. 13 2022
Ambulatoriul SJU Buzău, modernizat din fonduri europene

Ambulatoriul de specialitate din cadrul SJU Buzău a fost modernizat şi dotat cu aparatură pentru fiecare specialitate medicală, în urma unei investiții de peste 2,4 milioane de euro, printr-un proiect cu fonduri europene.

Una dintre cele mai importante achiziţii este un computer tomograf de ultimă generaţie, cu 128 de slide-uri, pentru secţia Radiologie.

SJU Buzau

De asemenea, s-au achiziţionat aparate şi instrumente pentru Otorinolaringologie (lampă frontală cu led portabilă şi acumulator, oglindă frontală, otoscop cu acumulator, nasofaringolaringoscop, fibroscop O.R.L. rigid, videootoscop, audimetru digital, microscop O.R.L., unit O.R.L.), Alergologie (Aparat pentru măsurarea oxidului nitric, aparat aerosoli) și Urologie (Ecograf doppler color staționar cu sonde specifice, Litotritor ESWL).

Citește și: Prelevare de organe la Spitalul Județean Buzău

Potrivit reprezentanților Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău, s-au achiziţionat şi obiecte de mobilier (scaune, birouri, dulapuri) pentru cabinetele medicale.

„Prin realizarea acestei investiţii pentru Ambulatoriul de Specialitate, se urmăreşte creşterea calităţii actului medical, bazat pe tehnologii moderne şi dotări de ultimă generaţie, cu scopul îmbunătăţirii vieţii pacienţilor dar şi degrevarea secţiei U.P.U.-SMURD. Scopul nostru este să informăm  populaţia de existenţa acestor cabinete medicale pentru a limita numărul de prezentări la secţia U.P.U.-SMURD, precum şi îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor. În Ambulator, consultaţiile se fac pe bază de programare, astfel că se reduc considerabil timpii de aşteptare”, a precizat Claudiu Damian, manager SJU Buzău.

Ştefania Manolescu, director medical SJU Buzău a precizat că în ultimii ani s-au făcut numeroase investiţii, iar cele mai recente s-au făcut în secţia de Pediatrie, Sterilizare şi Urologie.

„La secţia de Pediatrie şi Boli Infecţioase au fost achiziţionate 40 de paturi pentru copii, de ultimă generaţie, care includ saltele, care sunt electrice, cu regalare a înălţimii somierei, copilul fiind în siguranţă datorită tabliei înalte. La secţia Boli Infecţioase au fost repartizate 10 paturi iar la secţia de Pediatrie au fost alocate 30 de paturi.  Aceste achiziţii s-au realizat pentru creşterea calităţii serviciilor medicale oferite pacienţilor”, a subliniat dr. Ştefania Manolescu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe