Newsflash
Știri

Admiterea la UMF „Carol Davila” se susține la Romexpo

de Florentina Ionescu - iul. 20 2020
Admiterea la UMF „Carol Davila” se susține la Romexpo

Centrul Expozițional Romexpo va găzdui un număr record de candidaţi pentru admiterea în UMF „Carol Davila” din Bucureşti.

Pentru concursul de admitere în Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, concurs ce va avea loc duminică, 26 iulie 2020, începând cu ora 9.00, în mai multe zone din Centrul Expozițional Romexpo, în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) s-au înscris 3.326 de candidaţi, se arată într-un comunicat de presă.

admitere umf 26 iulie la romexpo

Dintre cei peste 3.000 de candidați, 28 sunt absolvenți de liceu care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, iar 46 sunt olimpici naționali și internaționali. Aceştia, cu excepția celor 46 de olimpici care sunt declarați deja admiși, vor concura pentru ocuparea celor 1.114 locuri, din totalul de 1.160, finanţate de la bugetul de stat și 292 locuri cu taxă scoase la concurs, precizează comunicatul de pe site-ul UMF „Carol Davila”.

Cifra de școlarizare pe facultăți

În ceea ce priveşte repartizarea cifrei de şcolarizare pe facultăţi pentru admiterea în anul universitar următor, aceasta creionează pentru specializarea „medicină” (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) un număr de 660 locuri finanţate de la buget şi 150 locuri cu taxă.

Pentru specializarea „medicină dentară” (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) există un număr 180 locuri finanţate de la buget şi 100 locuri cu taxă.

La Facultatea de Farmacie, (300 de credite pentru 5 ani de studiu) sunt scoase la concurs 150 locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă.

La FMAM, pe segmentul Asistenţă Medicală Generală (4 ani de studiu, 240 de credite) sunt 95 locuri finanţate de la buget şi 4 locuri cu taxă.

Pentru alte specializări FMAM (3 ani de studiu şi 180 de credite) au fost repartizate 75 de locuri finanţate de la buget şi 18 de locuri cu taxă, alte 4 locuri fiind scoase la concurs pentru absolvenții din centrele de plasament.

„Din perspectiva numărului candidaților înscriși în cursa pentru admiterea în Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, asistăm anul acesta la o creștere semnificativă, cu aproximativ 300 de concurenți față de anul precedent, fapt ce demonstrează implicit, un interes amplificat al absolvenților de liceu față de profesia de medic și cred că, în următorii ani, acest trend va fi unul ascendent în condițiile în care vor continua să se dezvolte politicile din domeniul sănătății prin care statutul de medic va fi foarte bine poziționat în ierarhia socio-profesională și superpozabil sistemelor sanitare occidentale”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, Rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

La Facultatea de Medicină s-au înscris 2.246 candidați

Pentru cele 660 de locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.246 candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 541 de candidaţi/180 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 134 de candidaţi/150 de locuri, iar pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu), 405 de candidaţi/170 de locuri.

Pentru candidații ale căror medii de admitere, nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziţie alte 292 de locuri cu taxă.

Olimpici și absolvenți cu media 10 la bacalaureat

Anul acesta, 46 de premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie, au decis săurmeze studiile la UMF „Carol Davila”. Accederea acestora în Universitate este posibilă, conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, fără examen de admitere. Totodată, dintre cei 3.326 de candidaţi care vor intra în concurs, duminică, 26 iulie 2020, 28 au obţinut nota maximă, 10, la examenul de bacalaureat.

„Este remarcabil și faptul că 46 de olimpici naționali și internaționali, cu 15 mai mulți față de cei înscriși în 2019, au ales să-și ducă mai departe performanțele educaționale în cadrul UMF „Carol Davila” și cred că prin rezultatele pe care le vor aduce, Universitatea noastră va avea un ritm accelerat în accederea pe cele mai înalte trepte ale topurilor științifice de prestigiu ale lumii medicale mondiale”, a subliniat prof. dr. Viorel Jinga.

Condiții stricte din cauza pandemiei

Pandemia COVID 19 a generat o schimbare radicală în ceea ce privește modul de organizare a examenului de admitere de anul acesta, se arată în comunicatul unității de învățământ.

Pandemia a impus condiții stricte în ceea ce privește măsurile de prevenție împotriva răspândirii infecției cu noul coronavirus. În acest sens, una dintre opțiuni a fost alegerea Centrului Expozițional Romexpo ca locație pentru desfășurarea concursului, spațiul de peste 10.000 de metri pătrați, ce cuprinde Pavilioanele B1, B2, C1 și C2 fiind unul extrem de generos, spun reprezentanții UMF „Carol Davila”.

„Alegerea Centrului Expozițional Romexpo pentru desfășurarea acestui concurs important cred că a fost cea mai bună opțiune, spațiile de aici, de peste 10.000 de metri pătrați, dându-ne posibilitatea de a le oferi tuturor candidaților condiții optime pentru a susține examenul (...). Totodată, vor fi respectate cu strictețe toate măsurile de prevenire împotriva COVID-19, conform Ordinului Ministrului Sănătății – 1228/2020 începând cu triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor și purtarea obligatorie a măștilor de protecție facială și bineînțeles distanțarea socială de minim 1,5 metri între candidați”, a precizat Rectorul UMF „Carol Davila”, Viorel Jinga.

Înscrierea candidaților și depunerea documentelor obligatorii (scanate în format PDF) la concursul de admitere, sesiunea iulie 2020 s-a efectuat, anul acesta, exclusiv online, pe platforma dedicată examenului de admitere, care a putut fi accesată la adresa web https://adm.umfcd.ro.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe