Newsflash
Știri

A fost demis managerul interimar al Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Ștefan

de L. Budin - apr. 6 2022
A fost demis managerul interimar al Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Ștefan

Măsura a fost luată de viceprimarul general al Capitalei, Horia Tomescu, ca urmare a unui control realizat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC).

Luând notă de situația constatată de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), în urma acțiunii de control derulată în cursul zilei de marți, 5 aprilie, Primăria Muncipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), a dispus măsuri urgente în vederea remedierii deficiențelor constatate, astfel încât siguranța pacienților și calitatea servicilor medicale oferite să nu aibă de suferit, se arată într-un comunicat al ASSMB.

coridor-spital-vm

În cursul zilei de miercuri, 6 aprilie, viceprimarul general al Capitalei, Horia Tomescu, l-a demis pe managerul interimar al Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Ștefan, Dr. Radu Alexandru Chiotan, având în vedere faptul că, în urma controlului ANPC, la această unitate sanitară au fost raportate cele mai mari nereguli.

Controlul de specialitate (...) al inspectorilor ANPC a arătat că există probleme mari de igienă, mentenanţă şi funcţionare la bucătăria spitalului. Consider că neregulile identificate sunt de netolerat şi incompatibile cu standardele de îngrijire la care au dreptul bucureştenii”, a scris viceprimarul pe Facebook.

La Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca, unde deficiențele constatate au avut un caracter limitat, s-a reușit remedierea tuturor aspectelor sesizate chiar în cursul aceleiași zile. Conducerea unității a informat oficial ANPC privind îndeplinirea măsurilor dispuse de echipa de control, se arată în comunicatul ASSMB. 

Conducerea Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facilă „Prof. Dr. Dan Theodorescu”, unitate sanitară care nu dispune de bucătărie proprie, luând act de neregulile constatate de ANPC la firma de catering care asigură în prezent hrana pacienților, a decis să renunțe la serviciile acesteia. Procedura de achiziție pentru încheierea unui nou contract de catering va fi lansată în cel mai scurt timp.

ASSMB îi mulțumește domnului dr. Radu Alexandru Chiotan pentru munca depusă în anii de mandat, cu precădere pentru perioada celor doi ani de pandemie, când Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Ștefan a funcționat ca unitate sanitară COVID-19. Nu pot fi ignorate însă problemele grave de igienă depistate în urma controlului ANPC, care denotă o diminuare a capacității manageriale. Pentru noua conducere a  ASSMB, siguranța pacienților este  o prioritate absolută, care implică acțiuni ferme și toleranță zero”, se arată în comunicat.

ASSMB se angajează să continue dialogul și colaborarea cu reprezentanții ANPC, „pentru a asigura întărirea gradului de control în privința respectării normelor care reglementează achiziționarea, depozitarea, păstrarea și prepararea alimentelor în toate blocurile alimentare ale spitalelor din subordine”, se mai subliniază în document.

FNPMF, avertisment privind consecințele încetării stării de alertă

Prelevare de organe la Spitalul Județean Buzău

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe