Newsflash
Știri

A fost confirmat primul caz de variola maimuţei în România

de Dorina Novac - iun. 14 2022
A fost confirmat primul caz de variola maimuţei în România

A fost diagnosticat primul caz de variola maimuţei în România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din Bucureşti.

Bărbatul a fost diagnosticat în cursul zilei de luni, 13 iunie, în urma investigațiilor de laborator, a anunțat Ministerul Sănătății (MS).

variola maimutei

Citește și: Crește numărul de cazuri de variola maimuţei

„Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare”, transmite sursa citată.

Potrivit reprezentanților MS, acesta va rămâne în izolare pentru o perioadă de 21 de zile calculată de la momentul când au apărut simptomele. În prezent se derulează ancheta epidemiologică referitoare la acest caz.

„Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței”, informează MS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe