Newsflash
ACTUALITATE Știri

A doua bancă de lapte matern va funcționa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu

de Magdalena Tănăsescu - iun. 19 2024
A doua bancă de lapte matern va funcționa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu

În cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu va funcţiona a doua bancă de lapte matern din ţară, după cea de la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al spitalului, copiii prematuri vor putea fi hrăniți cu acest lapte. La Sibiu va funcţiona,  în premieră, o bucătărie dietetică unde va fi instalată aparatură de pasteurizare a laptelui matern.

„Va fi a doua bancă de lapte matern din România, după cea existentă la Spitalul «Marie Curie» din Bucureşti, care va permite ca micuţii internaţi să poată fi hrăniţi cu lapte de mamă”, a declarat dr. Livia Ognean, şefa Secţiei Clinice de Neonatologie a SCJU Sibiu.

Neonatologii sibieni consideră că nou-născuţii ce ajung la terapie intensivă provin în general din medii defavorizate, cu sarcini care nu au fost monitorizate medical. 

De asemenea, poate fi vorba de mame care suferă de diverse afecţiuni, printre cele mai frecvente fiind diabetul zaharat sau obezitatea.

Secţia ATI pentru nou-născuţi din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu va fi dotată cu echipamente destinate salvării de vieţi, iar numărul de paturi va creşte de la 10 la 12, grație unei finanţări obţinute de către Consiliul Judeţean Sibiu de la Ministerul Sănătăţii, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).


„Pe lângă noile paturi şi dotările aferente celorlalte 5, vom avea mese de resuscitare, aparate de susţinere a respiraţiei, echipamente de intervenţie în caz de asfixie sau hipotermie. De asemenea, vom acoperi partea de screening prin dotări ce permit identificarea afecţiunilor cardiologice, oftalmologice sau a malformaţiilor. Desigur, vom avea şi un centru de instruire a studenţilor, asistenţilor şi medicilor neonatologi dotat inclusiv cu un simulator de naşteri”, a precizat medicul Livia Ognean.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe