Newsflash
Știri

A demarat campania de informare „Totul pentru inima ta”

de Florentina Ionescu - feb. 8 2022
A demarat campania de informare „Totul pentru inima ta”

Populația României va beneficia de mai multe informații despre factorii de risc cardiovascular, furnizate în cadrul unui proiect național intitulat „Totul pentru inima ta”.

În ianuarie s-a dat startul informării populației despre serviciile de screening pentru factorii de risc cardiovascular.

Aceste servicii vor fi furnizate în cadrul primului proiect național de screening „Totul pentru inima ta - Program de screening pentru identificarea pacienților cu factori de risc cardiovascular” POCU/805/4/9/137424, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

campanie inima factori de risc cardiovasculari
Sursa: Pixabay

Proiect inițiat de INSP

Programul își propune să crească gradul de prevenție pentru principala sursă a deceselor din cauze prevenibile și tratabile din România, fiind inițiat și implementat de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) împreună cu: Societatea Română de Cardiologie, Asociația Română de Promovarea Sănătății, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Din 10 ianuarie 2022, a demarat în mass-media TV, radio, precum și în cabinetele medicilor de familie campania de informare, educare și de comunicare pentru programul de screening pentru factorii de risc cardiovascular„Totul pentru inima ta”. 

Citiți și: Ora de culcare influențează riscul de boli cardiovasculare 

Campania se va derula ținând cont de calendarul și activitățile proiectului, pe regiuni ale României, astfel:

Ianuarie 2022 – August 2022, în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Dolj, Vâlcea, Olt, Vrancea, Buzău, Galați, Brăila, Tulcea și Constanța.

Septembrie 2022 – Aprilie 2023, în județele București, Ilfov, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Prahova, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui.

Mai – Decembrie 2023, în județele Satu Mare, Bihor, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba, Mureș, Harghita, Sibiu, Brașov și Covasna.

la radio Vor fi transmise informații despre sănătatea inimii 

Comunicarea se va face în intervalul orar 07:00-20:00, pe posturile de radio Kiss FM și Magic FM, campania însumând peste 600 de emisii. Spotul video este difuzat pe posturile de televiziune Kiss TV și Magic TV, urmând ca până la finalul campaniei să însumeze un număr de peste 300 de emisii.

Urmărind etapele proiectului, difuzarea va începe pe posturile locale din Timișoara, Craiova, Constanța, Deva și Tg. Jiu. Rețeaua Kiss FM are în portofoliu cele mai populare posturi de radio din România.

Și medicii de familie vor fi implicați

Pacienții vor regăsi în cabinetele medicilor de familie afișul ce conține sloganul campaniei „1 din 4 români are o boală de inimă. Află ce risc ai și cum să previi bolile de inimă” și flyere ce conțin recomandări în funcție de risc pentru beneficiarii de screening.

Proiectul are în vedere furnizarea serviciilor de sănătate esențiale orientate către prevenție prin identificarea persoanelor cu risc crescut pentru bolile de inimă și îndrumarea pacienților pentru stabilirea diagnosticului și instituirea tratamentului precoce pentru scăderea riscului și complicațiilor bolilor de inimă.

Acesta vizează un număr de 165.001 persoane cu vârsta de peste 40 de ani, inclusiv persoane aparținând grupurilor vulnerabile (de exemplu, persoane din mediul rural, persoane cu dizabilități, persoane fără adăpost, persoane care trăiesc în condiții precare).

În cabinetele medicilor de familie participanți în proiect din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Dolj, Vâlcea, Olt, Vrancea, Buzău, Galați, Brăila, Tulcea și Constanța pacienții pot accesa serviciile de screening pentru factorii de risc cardiovasculari începând cu 1 februarie 2022. 

Citiți și: Consumul de pâine albă crește riscul de boli cardiovasculare 

Lista medicilor de familie care furnizează servicii de screening pentru factorii de risc cardiovascular poate fi găsită accesând website-ul proiectului „Totul pentru inima ta”, în secțiunea „Resurse pentru Pacienți”.

Detalii despre Finanțare

„Totul pentru inima ta - Program de screening pentru identificarea pacienților cu factori de risc cardiovascular” POCU/805/4/9/137424 este un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe