Newsflash
Știri

Șeful Biroului OMS în România, vizită la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” Iași

de L. Budin - ian. 22 2024
Șeful Biroului OMS în România, vizită la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” Iași

Delegația OMS și-a exprimat interesul de a colabora cu spitalul ieșean în activitățile de promovare a bunelor practici pentru sănătatea mamei și copilului.

La  data de 18 ianuarie 2024,  dr. Caroline Clarinval, șeful Biroului Organizației Mondiale a Sănătății în România, a vizitat Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași. A fost însoțită de dr. Silvia Gatscher – managerul Operațiunilor de Sănătate, și de Andrei Dorobanțu - expert juridic.

Delegația OMS a fost primită de managerul spitalului, ec. Robert Dâncă, și de directorul medical, prof. dr. Bogdan Doroftei, care le-au prezentat oaspeților cele mai importante secții ale unității sanitare: Secția de Neonatologie, una dintre cele mai mari secții de profil din țară, și Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, se arată într-un comunicat. 

În cadrul discuțiilor, delegația OMS și-a exprimat interesul de a colabora cu spitalul ieșean în activități de promovare a bunelor practici pentru sănătatea mamei și copilului: activități regulate de screening  și prevenire, inclusiv pentru cancerul de col uterin,  promovarea alăptării la sân ca cea mai bună sursă de hrană pentru sugar, promovarea celor mai bune practici pentru sănătatea sexuală și reproductivă . 

Apreciem interesul  și implicarea Organizației Mondiale a Sănătății pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației din România. Această vizită ne onorează  și suntem deschiși  la o cooperare internațională, pentru a prelua cele mai bune practici de la cei mai buni experți în domeniu”, a declarat managerul Robert Dâncă.

Spitalul „Cuza Vodă” din Iași deservește toată regiunea Moldovei și tratează majoritatea cazurilor complexe din specialitatea obstetrică - ginecologie. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe