Newsflash
Știri

5.400 doze de vaccin gripal au ajuns în judeţul Timiş

de Dorina Novac - sept. 18 2020
5.400 doze de vaccin gripal au ajuns în judeţul Timiş

Direcția de Sănătate Publică Timiș a recepționat primele 5.400 doze de vaccin gripal trivalent, reprezentând prima tranșă repartizată de Ministerul Sănătății.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, acestea vor fi distribuite către medicii de familie și unitățile sanitare, în vederea vaccinării cu prioritate a copiilor cu vârste între 3-5 ani, a gravidelor, a persoanelor rezidente în instituții de ocrotire socială, precum și a persoanelor care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt.

vaccin Timis
Sursă imagine: Pixabay

 

De asemenea, prioritatea vor avea spre a fi vaccinați și medicii, cadrele sanitare medii și personalul auxiliar, atât din spitale cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariații instituțiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) și ai unităților de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienți sau asistați.

„Menționăm că următoarea tranșă de vaccin antigripal este preconizată a se livra spre sfârșitul lunii septembrie, iar diferența de doze va fi trimisă în teritoriu, eșalonat, în mai multe tranșe, începând cu a 2-a jumătate a lunii octombrie”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe