Newsflash
ACTUALITATE Știri

122 de ambulanţe noi au fost recepţionate pentru serviciile publice judeţene

de L. Budin - sept. 15 2023
122 de ambulanţe noi au fost recepţionate pentru serviciile publice judeţene

Vehiculele vor fi utilizate pentru transportul mai multor pacienți pe targă şi scaune, fiind dotate cu truse care includ oxigen şi defibrilator semiautomat.

IGSU anunță că a recepționat 122 de vehicule de tip A2, destinate Serviciilor Publice de Ambulanţă Judeţene, se informează într-un comunicat preluat de Agerpres.

În primele luni ale anului, la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit o comisie de specialişti, cu reprezentare largă, atât din cadrul serviciilor de ambulanţă, cât şi din cadrul UPU-SMURD şi al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, care a urmărit revizuirea specificaţiilor tehnice pentru ambulanţele care vor fi achiziţionate, astfel încât dotarea acestora să fie în conformitate cu toate evoluţiile tehnicii şi a tehnologiilor medicale actuale.

IGSU, desemnat ca unitate de achiziţii centralizate pentru ambulanţe, prin OUG nr. 74/2017, a semnat la începutul acestui an un contract subsecvent pentru achiziţia a 122 de ambulanţe de tip A, destinate Serviciilor Publice de Ambulanţă.

Achiziţia din fonduri europene este parte a Programului Operaţional Regional 2014-2020 - Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţe medicale - Regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest, Centru.

Valoarea unitară, conform contractului de furnizare este de 233.971 lei, iar valoarea totală, conform contractului de furnizare este de 28.544.577 lei. 


Notă autor:

Sursă foto: Wikimedia Commons

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe