Newsflash
Știri

106 ordine de detașare de personal medical, în contextul COVID-19

de Florentina Ionescu - sept. 10 2021
106 ordine de detașare de personal medical, în contextul COVID-19

Potrivit unor date prezentate ieri de șeful DSU, Raed Arafat, în țara noastră au fost semnate 106 ordine de detașare de personal medical.

Referitor la cazurile medicale, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat ieri, la finalul ședinței de Guvern, că la nivelul Centrului Naţional de Conducere și Coordonare a Intervenției au fost 50 de solicitări de transfer dintr-o localitate în alta, „sau să găsim locuri pentru pacienți (cu COVID-19 - n.red.), în mod deosebit de terapie intensivă, dar nu numai, între 1 septembrie și 8 septembrie”. 

management medical raed arafat prezentare

Astfel, a subliniat reprezentantul DSU, într-o săptămână, au fost 50 de solicitări de transfer.

„Au fost semnate 106 ordine de detașare de personal medical, în aceeași perioadă, pentru a asigura deschiderea unui număr mai mare de paturi de terapie intensivă și pentru a asigura personal suficient pentru Direcțiile de Sănătate Publică, care solicită completarea numărului de personal, plus distribuire de echipamente din stocurile strategice și materiale sanitare”, a precizat Raed Arafat ieri. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe