Newsflash
Știri

Înscrieri pentru studii de licență și programe de master la USAMV Bucureşti

de L. Budin - iul. 3 2023
Înscrieri pentru studii de licență și programe de master la USAMV Bucureşti

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) din Bucureşti îşi deschide porţile între 3 și 25 iulie pentru înscrierea la studiile de licenţă şi între 3 şi 21 iulie pentru programele de master.

USAMV București scoate la concurs peste 5.000 de locuri, dintre care aproape jumătate sunt la buget.

„În luna iulie, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti te invită să alegi să o experienţă extraordinară şi să te înscrii la facultate la licenţă sau master pentru a începe un nou capitol al vieţii tale. Peste 5.000 de locuri, din care aproape jumătate sunt locuri la buget/fără taxă, disponibile pentru viitorii studenţi la cele 7 facultăţi ale USAMV Bucureşti, pentru studii universitare de licenţă şi master”, se arată într-un comunicat al instituţiei de învăţământ, preluat de Agerpres.

Cei interesaţi vor avea la dispoziție 31 de programe de studii de licenţă şi 35 de programe de master, în cele şapte facultăţi ale USAMV Bucureşti: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria şi Gestiunea Producţiilor Animaliere, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii şi Facultatea de Management şi Dezvoltare Rurală.

În perioada 3-25 iulie se depun dosarele pentru programele de studii organizate de Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria şi Gestiunea Producţiilor Animaliere, Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management şi Dezvoltare Rurală.

Între 3 şi 21 iulie se face înscrierea la programul de studii Medicină Veterinară al Facultăţii de Medicină Veterinară.

-Criteriile de admitere pentru programele de la Facultatea de Agricultură, Horticultură, Ingineria şi Gestiunea Producţiilor Animaliere, Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, Biotehnologii, Management şi Dezvoltare Rurală sunt:

  • 70% media de la Bacalaureat;
  • 30% nota/media aritmetică la alegerea candidatului la una din probele de la Bacalaureat: limba română/ limba maternă; matematică; chimie; biologie; geografie.

-Criteriile pentru programul de studii de la Facultatea de Medicină Veterinară sunt:

  • 50% nota obţinută la proba scrisă, susţinută fizic;
  • 50% media de la Bacalaureat

-În ceea ce priveşte admiterea la studii universitare de master, perioada de înscrierea este cuprinsă între 3 şi 21 iulie pentru toate programele organizate în cele şapte facultăţi din cadrul USAMV Bucureşti.

Criteriile de admitere:

  • 10% notă obţinută la proba scrisă (eseu)/online;
  • 90% media anilor de studii de licenţă.

-Înscrierile pentru admiterea la studii universitare de doctorat se fac în perioada 4-14 septembrie.

Criteriile de admitere:

  • examen competenţe lingvistice;
  • examen oral. 

Notă autor:

Sursă foto: Facebook Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe