Newsflash
Știri

Zâmbete şi flori

de Constanţa MARINESCU - mai 10 2013
Zâmbete şi flori
   Aş fi putut să scriu despre flori sau tot aşa de bine despre Florii, sărbătoarea creştină dinaintea Paştelui. Oricum, sfârşitul săptămânii trecute, plin de izul puternic al unei primăveri atât de aşteptate, a fost încărcat de culori. Cea mai intensă a fost însă portocaliul, actorul principal de joi, 25 aprilie a.c., când, pentru a patra oară, s-a desfăşurat concursul naţional de aranjamente florale. Anual, Regatul Ţărilor de Jos, prin ambasada de la Bucureşti, cu ocazia zilei reginei şi a zilei naţionale a Olandei, împărtăşeşte publicului român din tradiţiile şi obiceiurile vechi de secole în ceea ce priveşte arta realizării aranjamentelor florale.
   Jaap Wisse, maestru în designul floral, nu a avut nicio reţinere să vină în România să aleagă un câştigător din cei 50 de participanţi înscrişi la concursul naţional. A admirat şi studiat fiecare aranjament pe care mâinile pline de emoţie ale concurenţilor l-au realizat (tema dată: un aranjament pentru o cină regală) închipuindu-şi că al lor va străbate aleile palatului în limuzină şi va poposi pe masa regală pentru a fi privit, chiar şi în treacăt, de capetele încoronate. Mai mult, oaspetele olandez a şi condus un atelier de lucru.
   Ca spectator întâia oară la un astfel de eveniment, momentele premergătoare startului mi s-au părut pur şi simplu banale. Cincizeci de mese, pe care se odihneau vase de plastic pline cu flori. O repetiţie exasperantă de portocaliu şi verde. Lângă ele, persoane de toate vârstele. Aşteptare. A luat cuvântul ES Matthijs van Bonzel, ambasadorul Olandei la Bucureşti, s-a prezentat componenţa juriului şi un filmuleţ despre Casa regală olandeză. Apoi, când ceasul a marcat începutul concursului, mesele s-au însufleţit. Concurentele au devenit sclipitoare, zâmbetul le-a luminat faţa, iar mâinile au intrat într-o comuniune secretă cu florile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe