Newsflash
Știri

Vaccinul împotriva variolei maimuţei va ajunge și în România

de Dorina Novac - iun. 3 2022
Vaccinul împotriva variolei maimuţei va ajunge și în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că România va primi gratuit aproximativ 2.000 de doze de vaccin pentru imunizarea împotriva variolei maimuţei.

ministrul Sanatatii

„România va primi o anumită cantitate de vaccinuri în mod gratuit. Este o disponibilitate limitată de vaccin la nivelul UE. Probabil că vom primi gratuit o cotă parte similară cu populaţia României din totalul populaţiei Uniunii Europene. Probabil ceva în jur de 2.000, 2.000 şi ceva de doze, cu precizarea că pentru un contact este necesară administrarea a două doze de vaccin la un anumit interval de timp pentru a realiza protecţia. (...) Va ajunge şi în România la fel ca şi în celelalte state membre ale Uniunii Europene, în acelaşi timp”, a spus Alexandru Rafila la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Citește și: Guvernul a aprobat înfiinţarea ANDIS

Potrivit acestuia, nu trebuie luate măsuri suplimentare pentru că a fost descoperit un caz într-o ţară vecină, scrie Agerpres.

„Nu are niciun fel de relevanţă lucrul acesta că a apărut la graniţă. Virusul nu trece graniţa. Este importantă identificarea cazului de infecţie şi a contacţilor, eventual vaccinarea lor. Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe