Newsflash
Internaționale

Ungaria anunță primele două cazuri de flurona

de L. Budin - ian. 5 2022
Ungaria anunță primele două cazuri de flurona

În Ungaria au fost detectate primele cazuri de infectare simultană cu virusul gripal şi cu SARS-CoV-2, o combinaţie denumită „flurona”.

Termenul flurona provine din alăturarea cuvintelor „flu” (gripă, în engleză) şi corona, informează agenția EFE, preluată de Agerpres.

flurona-tuse

Laboratorul privat Neumann Labs a identificat două cazuri de flurona la doi tineri cu vârste sub 30 de ani, potrivit ziarului digital Nepszava.

Acelaşi laborator a informat că 78 % din noile cazuri de coronavirus detectate de centru reprezintă infecţii cu noua variantă Omicron.

Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile sanitare din Ungaria, varianta Omicron reprezintă deja 11 % din noile infectări, la nivel naţional.

În prezent, 62 % din populaţie a fost vaccinată cu schema completă, în timp ce 33 % a primit şi cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe