Newsflash
Internaționale Știri

Un nou virus transmis de capuşe se răspândeşte în Europa

de L. Budin - aug. 2 2023
Un nou virus transmis de capuşe se răspândeşte în Europa

Virusul Alongshan (ALSV), descoperit acum șase ani și transmis de căpuşe, s-a răspândit în mare parte din Europa, potrivit unor experţi germani.

Virusul, care nu provoacă simptome grave la oameni, a fost depistat în Finlanda, Franţa, Rusia, Elveţia şi Germania, a confirmat Centrul pentru medicina de călătorie (CRM) din Düsseldorf.

Cercetători de la Universitatea de Medicină Veterinară (TIHO) din Hanovra au găsit dovezi ale transmiterii ALSV prin intermediul căpuşelor la animale sălbatice, cum ar fi căprioarele, în landul Saxonia Inferioară din nord-vestul Germaniei, nformează dpa și Agerpres.

Zonele de distribuţie ale multor specii de căpuşe indigene s-au extins semnificativ în ultimii ani, a declarat directorul ştiinţific al CRM, Tomas Jelinek.

Iernile blânde şi verile mai calde din ultima vreme sunt în beneficiul acarienilor ectoparaziți, a spus el, în urma publicării unui studiu pe această temă în revista ştiinţifică Microorganisms.

Virusul ALSV este asociat în prezent cu simptome asemănătoare gripei, notează dpa. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe