Newsflash
Știri

Tratamentele pentru pacienții cu hepatita C, asigurate fără întrerupere

de Dorina Novac - mar. 26 2021
Tratamentele pentru pacienții cu hepatita C, asigurate fără întrerupere

CNAS a anunțat că va prelungi, de la data de 31 martie până la 30 iunie, valabilitatea contractelor cost-volum-rezultat în baza cărora pacienţii cu hepatită C beneficiază de tratamente fără interferon.

Până la data respectivă, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va face toate demersurile necesare pentru încheierea unor noi contracte cost-volum-rezultat, care vor asigura continuitatea accesului pacienților cu hepatită C la tratamentele fără interferon, potrivit unui comunicat de presă.

cnas

„În cadrul misiunii CNAS de a asigura acces la tratamentele necesare pentru toți pacienții, este important să asigurăm continuitatea tratamentelor pentru pacienții cu hepatită C, o infecție virală care, netratată, poate cauza complicații ce pun viața pacienților în pericol”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.

Tratamentele fără interferon pentru pacienții cu hepatită C au fost prescrise și decontate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate începând cu anul 2015 și au dat posibilitatea tratării cu succes a unui număr mare de bolnavi cu grade diferite de fibroză și comorbidități.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe