Newsflash

Teste oculare, utile în diagnosticul schizofreniei

de Dr. Mihail CĂLIN - nov. 14 2012
Teste oculare, utile în diagnosticul schizofreniei

   Un studiu recent publicat în Biological Psychiatry a raportat un model de testare a mişcărilor oculare, care a demonstrat o mare precizie în deosebirea pacienţilor cu schizofrenie de cei care nu suferă de această boală. Studiul a implicat o serie de teste – urmărirea cu ochii a obiectelor în mişcare lentă, a unor scene obişnuite sau fixarea cu privirea a unei ţinte imobile – efectuate la un grup de bolnavi şi un grup de control. Pe baza diferenţelor înregistrate, au fost generate diferite modele, folosite apoi pentru verificarea stabilităţii (prin reevaluarea unora dintre subiecţi după nouă luni) şi testarea valorii predictive. Unul din modelele obţinute prin prelucrarea şi combinarea datelor a demonstrat o acurateţe de 98%. Potrivit autorilor, testele cercetate în acest studiu sunt simple, ieftine şi uşor de realizat, comparativ cu evaluările neurofiziologice tipice; un model predictiv de o asemenea precizie ar putea completa criteriile diagnostice bazate pe simptome.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe