Newsflash
Știri

Primul tratat de Reumatologie scris și lansat la UMF din Craiova

de Dorina Novac - mar. 9 2022
Primul tratat de Reumatologie scris și lansat la UMF din Craiova

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, în parteneriat cu Academia de Științe Medicale, filiala Craiova, lansează, joi, 10 martie, primul tratat de Reumatologie.

Tratatul de Reumatologie (vol. I si II, Editura Medicală, București, 2021), sub redacția prof. univ. dr. Paulina Lucia Ciurea, membru corespondent al Academiei de Științe Medicale, a fost realizat de o echipă de 10 specialiști, medici și cadre universitare UMFCV.
tratat Reumatologie

Potrivit unui comunicat de presă, lucrarea este rezultatul a peste două decenii de cercetare în domeniu și a unor eforturi de creare a unei echipe de specialiști care asigură asistență sanitară în întreaga regiune.

„Am convingerea că lectura acestei lucrări se va dovedi răsplătitoare atât pentru medicii tineri, aflați încă în timpul pregătirii de specialitate, cât și pentru reumatologii experimentați”, a notat în prefața lucrării prof. dr. Cătălin Codreanu.

Acesta crede că lucrarea va deveni un reper în domeniul reumatologiei.

Centrul Dedicat Pacienților cu Artrită Precoce

În cadrul evenimentului dedicat Școlii craiovene de reumatologie, UMF Craiova inaugurează Centrul Dedicat Pacienților cu Artrită Precoce.

Conferința de lansare a Centrului se va desfășura joi, 10 martie 2022, orele 10:00, în Aula Magna a UMF din Craiova, și va avea ca invitați personalități ale reumatologiei din România, echipa multidisciplinară a centrului și reprezentanții asociațiilor de pacienți.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe