Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Primele doze de Molnupiravir pentru pacienții COVID ajung în România

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 26 ianuarie 2022, ora 17:30

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, miercuri, că medicamentul Molnupiravir care se administrează pacienților COVID ar putea ajunge în țară la finalul săptămânii.

Primele cantităţi de Molnupiravir – medicament care se administrează pacienţilor cu COVID, „cu risc crescut”, în centrele de evaluare sau în spitale – ar putea ajunge în ţară la finalul săptămânii, a precizat, într-o conferinţă de presă, Alexandru Rafila, scrie Agerpres.

molnupiravir

„Lucrul pe care îl anunţ acum în premieră - am încheiat contractul, am semnat şi am stabilit ultimele detalii privind livrarea primului dintre cele două produse inovative, Molnupiravir, mă refer la cel care se administrează pacienţilor cu risc crescut, simptomatici, în centrele de evaluare sau în spitale. Primele cantităţi vor ajunge în România fizic probabil la sfârşitul acestei săptămâni iar la direcţiile de sănătate publică, să le distribuie spitalelor şi centrelor de evaluare, în primele zile ale săptămânii viitoare”, a spus ministrul Sănătății.

Acesta consideră că acest lucru va avea un impact favorabil în ceea ce priveşte scăderea presiunii pe secţiile de terapie intensivă.

„Este un lucru important care cred că va avea un impact favorabil în următoarele 10 zile pentru scăderea presiunii pe secţiile de terapie intensivă şi - ceea ce ne preocupă pe toţii - pentru reducerea numărului de decese. Pentru că de data aceasta discutăm de antivirale la care s-a măsurat acest efect şi el este certificat de studii ştiinţifice, pe când celelalte pe care le-am avut la dispoziţie până în momentul de faţă – mă refer la Favipiravir – nu aveau acest efect, ci doar de reducere a duratei bolii. Celălalt, Arbidolul, iese din discuţie, pentru că nu avea niciun fel de studiu care să certifice aceste lucru”, a explicat Alexandru Rafila.

Etichete: Molnupiravir pacienti cu COVID-19 ministrul sanatatii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.