Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 35% din cazurile COVID, la persoane nevaccinate

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 15 iulie 2022, ora 15:38

În săptămâna 4-10 iulie, 51% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în București, Cluj, Constanța, Ilfov și Timiș.

Institutul Național de Sănătate Publică ( INSP) a precizat că 36,5% dintre cazurile de COVID-19 confirmate au fost înregistrate la  persoane nevaccinate.

persoane nevaccinate

Dintre cei vaccinați care s-au îmbolnăvit, 46,4% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză.

Conform documentului, 42 % din totalul deceselor au fost înregistrate în Constanța, București, Neamț, Argeș si Călărași.

De asemenea, 67,7% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

Raportul săptămânal mai arată că de la începutul pandemiei și până în prezent, 93,6% dintre persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

De asemenea, 86,4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 54,6% dintre acestea erau întâlnite la bărbați.

Etichete: insp persoane nevaccinate comorbiditate asociata decese COVID

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.